
- Gönül TürküleriGönül TürküleriGönül Türküleri
- EfkarEfkarEfkar
- Süper2Süper2Süper2

Tüm Podcast Bölümleri
- 13.05.2025 09:30015: Çin Otomotiv Endüstrisi Bugünlere Nerelerden Geldi?
Otomobil dünyasında yaşanan Çin akını fark edilmeyecek gibi değil. Avrupa ve Türkiye’ye büyük bir atak başlatan Çin markaları nasıl doğdu, hangi aşamalardan geçerek, hangi batılı markalarla işniliği yaparak bugünlere geldi? Otomobil endüstrisinin üretim adedi olarak en büyüğü durumuna yükselen, otomobil ihracatında Japonya’yı bile geride bırakan Çinlileri tanıyoruz.
41:12" - 08.05.2025 09:30014: Elektrikli Dönüşümü Uzmanıyla Konuşuyoruz
Dünyada elektrikli otomobillere doğru yaşanan büyük dönüşümü, en güncel gelişmeleri ve elektrikli otomobiller ile ilgili merak edilenleri, Türkiye Elektrikli ve Hibrit Otombobiller Derneği kurucu başkanı Berkan Bayram ile birlikte değerlendiriyoruz. Aklınızda hiçbir soru kalmayacak.
31:09" - 24.04.2025 09:30013: Elektrikli Otomobil Gerçekleri
Eğer trafikte pembe bir fil görmüş gibi birbirimize gösterdiğimiz günler çoktan geride kaldıysa, yollarda peşpeşe ilerleyen 3, 4, 5 elektrikli otomobili aynı anda ve daha sık görür olduysak, komşularımız apartman yönetimlerine binalarına şarj ünitesi taktırmak için başvurur olmuşsa, otoparklarda yan yana dizili her markadan elektrikli otomobilleri görüyorsak ve pıtırcık gibi çoğalan şarj istasyonlarında acıkmış bataryalarını doyurmak için sıraya girmiş elektrikli araçları fark ediyorsak artık tartışılacak yanları kalmadı demektir. İşte elektrikli otomobiller!
13:36" - 21.12.2021 11:48012: Çarpışma testi mankenleri
Otomobillerin güvenlik özelliklerini geliştirmek için yapılan çarpışma testlerinde kullanılan mankenlerin hikayesini biliyor musnuz? İlk ne zaman denendi, ismi neydi? Bir çarpışma testi deneyimiyle ilginç detaylarımız var.
05:24" - 21.12.2021 11:48011: ECO’nın ardında ne var?
Modern zamanlarda arabalarımıza eklenen yeşil düğmelerden Eco’ya bastığınızda görmediğimiz yerlerde neler oluyor? Arabanız güçten mi düşüyor yoksa şaha mı kalkıyor? Artık bazı gerçekleri öğrenme zamanı!
09:52" - 13.12.2021 17:10010: Yolun da akıllısı geliyor
Otomobiller, otobüsler, kamyonlar, telefonlar, buzdolapları, fırınlar akıllanırken yollar atadan kalma şekliyle mi kalacaktı? Elbette hepsinden akıllı olan insanlar yolları da akıllandırmanın peşinde. Belki şimdi değil ama hayal bile edemeyeceğimiz kadr yakın bir gelecekte yeni bir yaşam formu başlayacak. Avrupalı bilim adamları bunun yoğun hazırlıkları içerisinde. Berlin Teknik Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şahin Albayrak’ın başında yer aldığı projeyle, pilot bölge seçilen Almanya’nın başkentindeki Protokol Caddesi dijital sürüş alanı haline getiriliyor.
06:37" - 13.12.2021 17:10009: Bağlanmadan istemeyeceksiniz ama...
Son yıllarda otomobillerin adı artık bağlanmayla birlikte anılır oldu. Yanlış anlamayın, bu sadece otomobilden internete bağlanmak değil, otomobillerin birbirlerine bağlanıp haberleşmesi ve gelişebilecek farklı durumlara göre hareket etmeleri anlamına geliyor. Bu tabii ki muhteşem bir gelişme ve hayatımıza katabileceği birçok artı var. Peki hiç düşündünüz mü böylesi bağlanmanın ne gibi sakıncaları da olabilir? Ya dev otomobil üreticileri yeni modeller geliştirirken artık yazılımlarını korumak için hackerlarla da mücadele etmek zorunda kalırsa?
08:23" - 06.12.2021 16:43008: Bosna’daki yardımsever hayalet.
Bosna Savaşı’ndaki yardımsever hayaleti hiç duydunuz mu? 1990’ların ilk yarısında Avrupa’nın göbeğinde yaşanan büyük savaşta insanların yardımına yetişen bir hayalet vardı, evet. Danimarkalı bir asker tarafından zor durumdaki insanların imdadına yetişmek için hazırlanan 1979 model Chevrolet Camaro, en beklenmedik anlarda sahne alıyor ve savaş mağdurlarına yardım malzemeleri getiriyordu. Esrarengiz otomobilin ve onu kullanan askerin hikayesini duyunca şaşıracaksınız.
05:18" - 06.12.2021 16:42007: Yılın otomobili yarışmaları danışıklı tiyatrolar mı?
Farklı ülke ve kıtalarda uzun yıllardır yılın otomobilleri seçilip duruyor. Ne güzel değil mi? Her sene bir otomobil başında taçla dolaşıyor ben yılın otomobiliyim diye! Peki hiç düşündünüz mü bu seçimler otomobilde müşteri tercihlerini yönetmek için yapılmakta olan bir manipülasyon olabilir mi? Bu yarışmalar ne kadar gerçek? Elmayla armut toplanır mı? Bu prestijli ödülleri almak için başka tiyatrolar da dönüyor mu? Peki ya bu sene 7 finalistten 6’sının elektrikli model olmasına ne demeli? Yoğun elektriğe ısındırma çalışmaları olabilir mi? Bu podcasti dinledikten sonra yılın otomobili yarışmalarına aynı gözle bakmayabilirsiniz.
07:21" - 29.11.2021 11:59006: Bir efsanedir Bi-bib
Tipitip, Falım, Minti, Dandy, Baycan, Bayram derken eski sakız markaları arasında çok önemli bir marka daha vardı. Birkaç kuşağın çocuklarından ve gençlerine otomobil kültürünü aşılayan, 1980’li yılların başında ulaşılması hiç de kolay olmayan teknik bilgileri güzel fotoğraflarla birlikte sunan Bi-Bib çikletleri, bugün bile sevgiyle hatırlanıyor. Öyle ya, 1970’lerde ve sonrasında doğup 1980’lere 1990’lara uzanan hemen herkesin otomobil bilgilerinde Bi-Bib’in katkısı vardır. Gelin Bi-Bib çikletlerinin ardındaki hikayeyi ve fikrin yaratıcılarını hatırlayalım.
05:59" - 29.11.2021 11:57005: Godfather of style: Giovanni Agnelli
İtalya’da otomobil devi Fiat’ın efsane başkanı Giovanni Agnelli’nin rengarenk hayatını biliyor musunuz? Sadece İtalya’nın temel taşı markalardan birinin tepe yönetici olmakla kalmayan Agnelli, Avrupa jet sosyetesinin de en renkli simalarından biriydi. İtalyanların Gianni olarak andığı ünlü yönetici kendine özgü hayat tarzıyla da bir ekoldü. Fiat’ın toplantılarına kendisine özel, sadece bir tane üretilmiş otomobiliyle tapa gaz giderken asla kırmızı ışıklarda durmaz, 1970 ve 1980lerde davranışlarıyla İtalyanlara da trend yaratırdı. Agnelli iri kol saatini gömleğinin kolunun üzerine taktıktan sonra neredeyse bütün İtalyan erkekleri bir dönem onu taklit etmişti. Godfather of style diyorlardı ona. Kadınlar, yatlar, özel jetler ve Ferrarilerden oluşan bir resimle Agnelli başkalarının gözünde sonsuz bir gençliği yaşıyordu. Hovardalıklarının ne tarifi ne sonu vardı. Limitlerde müthiş bir yaşam süren Giovanni Agnelli’nin hayatının bir de hüzün dolu tarafı vardı ama. Paranın toparlamaya yetmediği...
07:06" - 22.11.2021 11:01004 Dikkat hayvan çıkabilir!
Zaman zaman hepimizin karşılaştığı tatsız durumlardan biri araçla yolculuk yaparken hayvana çarpmak. Böylesi trajik anları şehir içinde de yaşayabiliyoruz şehir dışında da. Böyle bir durumda ne yapmak gerek peki? Onlarınki can ama bir de kendi güvenliğimiz var tabii ki. Ne yaparsak yapalım bazen öyle anlar oluyor ki bu durumlardan kurtulmak mümkün olmuyor... Hangi hayvanlar kaçabilir, hangileri kaçamaz? Çarpmayı engellemek için ne yapmak ne yapmamak gerek? Hangi hayvanlara çarpmaktan kesinlikle kaçınmalı? Çarptıktan sonra kendinizi kollamanız gereken kinci hayvanlar var mı? Bu konuyla ilgili geliştirilmiş teknolojiler var mı? Peki işe yarıyor mu? Hakkında ciddi istatistiksel rakamların bulunduğu hayvan kazalarıyla ilgili daha fazlasını dinlemek istiyorsanız...
06:52" - 22.11.2021 11:00003 Hibrit nedir neye yarar?
Otomobilde yüzyıllık kuralların değiştiği, otomobilin dönüştüğünü gözlediğimiz bu dönemde sürekli yeni kavramlarla tanışıyoruz. Bunlardan biri de hibrit. Gerçi epeydir kullanımda ama kullanıcıların önemli bir bölümünün halen ne olduğunu ne gibi faydalar sağladığını tam anlayabildiklerini söyleyemiyoruz. Otomobil üreticileri özellikle satış noktasında müşterilere yakıt tasarrufu vaat ediyor ama kullanımda pek de öyle olmadığı ortaya çıkıyor. Mutlaka kazancı var ama hangi koşullarda kullanıldığında, bunu iyi analiz etmek gerekli. Hibrit nedir, nereye gidiyor? Elektrikli araçların alt yapısı oluşturulana kadar durumu idare etmek için mi kullanılıyor? Yoksa kullanıcı yararından çok otomobil üreticilerinin her sene daha da katılaşan egzoz emisyon kurallarına uyum sağlayabilmek için geliştirdikleri bir fikir mi sadece? Düşünsenize, üreticiler neden böylesine karmaşık, pahalı ve gerçekten çok yatırım gerektiren sistemleri araçlarına koymak istiyor olabilirler? Ve tabii hibrit otomobilleri neye göre seçmeliyiz? Hangi koşullarda avantajlarından faydalanabiliriz? Normal otomobillerden farkı nedir?
07:09" - 15.11.2021 15:21002 Start/Stop sistemi gerçekte kimler için yararlı?
Bir duruyor, bir çalışıyor, kimi sürücüler yakıt tasarrufu yaptığını zannedip mutlu oluyor ne teknolojik otomobilim var diye. Kimileri ise motorun dur kalk trafikte zırt pırt stop edip yeniden çalışmasına sinir oluyor, imkan varsa sistemi devreden çıkartıyor, otomobilini geleneksel şekilde kullanıyor. Peki sahiden bu sistem otomobil sahiplerinin yararına mı çalışıyor? Yoksa bunu ileri teknoloji ve yakıt ekonomisinin vazgeçilmezi olarak pazarlayan dev otomobil üreticileri, asıl kazancı her yıl sertleşen egzoz emisyon normlarına uyum göstererek kendileri mi elde ediyor? Peki start stop sistemi gerçekte kime ve neye hizmet ediyor? Bu tırnak içinde karmaşık teknolojiyi tüm detaylarıyla merak ediyorsanız kulak vermelisiniz.
07:16" - 15.11.2021 15:20001 Çip krizi nedir, nelere yol açıyor? Ne zaman bitecek?
Mutlaka duymuşsunuzdur, dünya çip kriziyle mücadele ediyor. Otomobil başta olmak üzere birçok akıllı dijital oyuncağın üretimleri, sevkiyatları ve sipariş teslimleri aksıyor, kısılıyor, fark etseniz de etmeseniz de büyük bir kriz yaşanıyor. Yoksa yeniden ‘akılsız teknolojilere’ mi dönülecek? Kendi açımızdan, yani otomobil tarafına bakarsak, çip krizinin sebepleri nelerdir, nelere etki ediyor, hangi marka ve modellerin üretimine ara verildi, hangilerinin siparişleri 7-8 ay sonrasına ertelendi? Değerli madenlerin sonu mu geliyor? Teknoloji rüyası sona mı eriyor? Dünyayı sarsan çip krizinin ardında ne gibi faktörler yatıyor? Bir buçuk yıldır başımıza dert olan Covid19 dünya endüstrisini sarsan çip krizinde nasıl rol oynuyor? Ve çiplerin, yani bizleri akıllı teknolojilerle buluşturan yarı iletkenlerin yarattığı kriz ne zaman bitebilir? İsterseniz biraz aydınlatalım sizleri.
10:21" - 22.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 11405:35"
- 21.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 11303:55"
- 20.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 11203:27"
- 19.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 11104:08"
- 16.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 11004:55"
- 15.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10903:56"
- 14.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10805:16"
- 13.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10703:40"
- 12.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10604:52"
- 09.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10503:22"
- 08.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10404:33"
- 07.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10303:25"
- 06.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10204:18"
- 05.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10105:13"
- 02.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 10004:24"
- 01.07.2020 08:00Araba Muhabbeti 09904:10"
- 30.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09803:25"
- 29.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09703:37"
- 28.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09603:31"
- 25.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09504:49"
- 24.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09403:14"
- 23.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09303:44"
- 22.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09204:30"
- 21.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09102:37"
- 18.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 09003:04"
- 17.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08903:22"
- 16.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08803:47"
- 15.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08703:45"
- 14.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08602:46"
- 11.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08502:53"
- 10.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08402:32"
- 09.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08303:12"
- 08.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08203:04"
- 07.06.2020 00:00Araba Muhabbeti 08103:24"
- 04.06.2020 08:00Araba Muhabbeti 08005:07"
EN YENİ BÖLÜMLER
- 24.05.2025TRUMP THREATENS 50% TARİFFS ON EU AND 25% ON SMARTPHONESGlobal News Podcast
- 24.05.2025BBC OS CONVERSATİONS: LİVİNG WİTH PROSTATE CANCERThe Documentary Podcast
- 24.05.2025TRUMP THREATENS 50% TARİFFS ON EU AND 25% ON İPHONESNewshour
- 23.05.2025YAŞLILIKBildiğin Kadarıyla
- 23.05.202523 MAYIS GÜN SONUGüncel Haberler
- 23.05.2025TALKİNG ABOUT CHİLDHOODLearning Easy English
- 23.05.2025CLASSİC STORİES: ROMEO AND JULİETLearning English Stories
- 23.05.2025IS THİS THE TİME OF MONSTERS — OR MİRACLES? | ANGUS HERVEYTED Talks Daily
- 23.05.2025İNAN ÖZDEMİR & BAĞIŞ ERTEN: FENERBAHÇE-PANATHİNAİKOS | MUSLERA VE OSİMHEN | GARY LİNEKER'İN VEDASIOksijen Podcast
- 23.05.2025ANLATAMADIM 617Anlatamadım