
YEŞİL ÇOCUK
ASLI DEDE
Aslı Dede, hazırlayıp sunduğu "Yeşil Çocuk” programı ile ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı 2018 yılı Yeşil Nokta Basın Ödülü aldı.
ÜYE OL
Karnaval kullanıcılarına güvenli ve etkin bir web sitesi hizmeti sunabilmek için çerez kullanmaktadır. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'na tıklayınız.
Doğa eğitimi nasıl olmalı? Doğa ve orman pedagojisi çocuklara neler kazandırıyor? Yazar, Doğa Eğitmeni Sima Özkan ve Doğa Eğitmeni Barış Kent anlatıyor.
Çocuk olduktan sonra yaşamları nasıl değişti? Yeşil aile olmak için neler yapıyorlar? Radyocu, Sanatçı Emre Turhan ve eşi Sofi anlatıyor.
Sağlıklı Çocuk Cildi İçin Tekstil Temizlik Bakım Ürünleri Sağlıklı çocuk cildi için tekstil, temizlik ve bakım ürünleri seçerken nelere dikkat edelim? Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Didem Gülmez anlatıyor.
İstanbul çocuklara soruyor. Çocuk Liderliğinde Deprem Temalı Araştırma Raporunu İstanbul Kent Konseyi Çocuk Danışma Kurulu ve Informel Eğitim Kurucu Ortağı Sibel Çetingöz anlatıyor.
Doğa Temelli Gelişim ve Öğrenme yönteminin çocuklara olumlu etkilerini Duvarsız Anaokulu Kurucusu, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şükran Evirgen anlatıyor.
Sürdürülebilir Gelecek için öğrenciler Yeşil Fikirler üretiyor. Sürdürülebilir Gelecek Projesi Koordinatörü Onur Berk Arslanoğlu, Öğrenci Esil Kalkan, Öğretmen Çelebi Kalkan anlatıyor.
Sık sık el yıkıyoruz ve dezenfektan kullanıyoruz. Sağlıklı ve dünya dostu temizlik için neler yapabiliriz? Lindos Naturals Kurucusu Deniz Akdemir anlatıyor.
Doğadan buldukları ile çocuklar oyunlar kuruyor. Doğayı ve doğal yaşamı keşfettiren ekolojik oyunlar, eğitime nasıl destek oluyor? Peyzaj Mimarı Ekoloji Öğretmeni Gizem Davulcu anlatıyor.
Çocuklar yeşil dönüşümü öğreniyor ve yetişkinlere öğretiyor. Yeşil Karıncalar kitabı yazarı, Sanat Eğitmeni ve Dönüşüm Derneği kurucularından Niyazi Selçuk anlatıyor.
İklim değişikliği ve 2030 gündemini ilgilendiren 17 küresel sorun için, çocuklar yenilikçi ve sosyal girişimcilik yetkinlikleri ile çözüm üretiyor. Çocuklar İçin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yetkinlik kitabı yazarları Dr Sümeyra Ayık ve Çelebi Kalkan anlatıyor.
Gençlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışmasında, dünyanın lider yetiştiren gençlik organizasyonu AIESEC yol gösteriyor. AIESEC İstanbul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Yurtsever ve Global Talent Global Teacher Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aygül anlatıyor.
Sürdürülebilir sağlıklı yaşam için bisikletin önemi ve çocuklara uygun bisiklet seçimi. Bisikletliler Derneği Genel Başkanı, Bisiklet Öğretmeni, Milli Sporcu, Antrenör Murat Suyabatmaz anlatıyor.
Sürdürülebilir şehir yaşamı için oyun dostu dostu kentler ve Oyun İstanbul projesini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil İstanbul ekibinden Şehir Plancısı Başak İncekara anlatıyor.
Sürdürülebilir yaşam için ilk adım kuşları tanımak olabilir. Türkiye'nin Kuşları kitabını Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Doğa Bilimci Prof.Dr. Ahmet Karataş anlatıyor.
Sağlık sorunlarımızı nasıl yönetelim? Sürdürülebilir sağlıklı yaşam için bütünsel yaklaşım nedir? Almanya’da Doğal Tıp eğitimi alan Bütünsel Sağlıklı Yaşam Koçu Şaduman Karaca anlatıyor.
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkıma Amaçları, yuvamız dünya ve çocuklarımızın geleceği için bizi harekete davet ediyor. UNDP Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Dr. Faik Uyanık anlatıyor.
Meraklı Çocuklar İçin Aşı Rehberi hem çocukların hem yetişkinlerin sorularını cevaplıyor. Projeyi gerçekleştiren Informel Eğitim kurucularından Eğtim Koordinatörü Sibel Çetingöz anlatıyor.
Çocuklarla Doğa Gözlem Okulu eğitimlerini ve Doğadabuan kitabını Biyomühendis ve Doğa Farkındalığı Uzmanı Hüseyin Çağlar İnce anlatıyor.
Çocukların atık algısı değişiyor. Sürdürülebilirlik için atık dönüşümünün sosyal, ekolojik, ekonomik değerini öğreniyorlar. Atık Yönetim Uzmanı oluyorlar. Akademi Çevre Kurumsal Sürdürülebilirlik Müdürü Kübra Engin anlatıyor.
Doğanın Peşinde İstanbul’un Doğal Alanlarına Yolculuk kitabının yazarı ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı Eğitim Danışmanı Öğretmen Gökçen Hazen anlatıyor.
Çocuklar ve yetişkinler için eğitim odaklı sürdürülebilir turizm merkezi ve organik tarım çiftliği Narköy’ü kurucuları Nardane ve Ozan Kuşçu anlatıyor.
Yeşil Çocuk Festivali atölyelerini Masal Anası Deniz Soruklu Evren, Karikatürist Emre Yılmaz, Çocuk Yogası Eğitmen Elif Börekçi ve Drama Öğretmeni Pedagojik Çocuk Şarkıları Yazarı TUDU Öğretmen Tuğçe Şimşek anlatıyor.
Çocuk Yanımız ve Çocuklarımız için Dönüşüm Buluşmaları çalışmasını, Psikolog Suzan Çalışkan, Farkındalık ve Yaratım Danışmanı Zeynep Çavuşoğlu, Drama Sahne Sanat Yönetmeni Yağmur Canpolat anlatıyor.
Orman Okulu nedir? Yeşil Orman Okulu nasıl kuruldu? Orman Mühendisi Eğitmen Mustafa Çetin anlatıyor.
Salgın sürecinde, öncesinde ve sonrasında akademik başarı için temel olan öz farkındalık, öz disiplin ve öz yeterlik. Zorlayan online ders mi, ön yargılar mı? Eğitimci Emine Çaşkurlu anlatıyor.
İklim Aktivisti Atlas Sarrafoğlu iklim çalışmalarını, dünyada ve Türkiye’de Fridays For Future etkinliklerini ve 13 yaşında 8. sınıf öğrencisi olarak WWF Küresel Gençlik Ödülü’nü alış sürecini anlatıyor.
Çocuk gelişiminde sporun ve hareketin önemi ve voleybol felsefesi. Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Projesi Voleybol Antrenörü Serhat Gündoğar anlatıyor.
Sürdürülebilir Yaşam Rehberi beslenme, sağlık, çevre, eğitim ve sanat alanında daha iyi bir dünyayı için yol gösteriyor. Kitabın editörü, SÜYADER Sürdürülebilir Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emine Aksoydan anlatıyor.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali iyi olmamız için mevsimin, havanın, suyun, toprağın, yabanın, çiftçinin, tohumun, ormanın, böceğin, domatesin, komşunun iyi olması gerektiğini hatırlatıyor. Organizasyondan Tuna Özçuhadar anlatıyor.
Sürdürülebilir kentsel gelişimde; sağlıklı birey, sağlıklı yaşam ve herkes için hareketlilik sağlayan aktif mekanlar nasıl olmalı? İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Ayataç anlatıyor.
Dünyanın Geleceği kutu oyunu; iklim değişikliği, sorumlu üretim tüketim, temiz enerji ve doğa konularını eğlenerek öğretiyor. Sorunları konuşarak ortak iyiye ulaşmayı, sürdürülebilir yaşam için birlikte fikir üretmeyi sağlıyor. Oyunu, yaratıcıları Türkan Uçar ve Metin Çelebi anlatıyor.
Vizyoner çocuk çevreyi korur, teknolojiyi doğru kullanır ve kitap okumayı sever. Vizyon Koleji kurucusu ve ileri öğrenme uzmanı Abdülkadir Özbek anlatıyor.
Gıda atıklarını yiyen solucanlar, doğayı kirletmeyen toprağı besleyen gübre üretiyor. Organik solucan gübresi üreten ve Tarımda Minik Eller Atölyesi yapan Ferticure kurucusu Kimya Mühendisi Derya Erdem anlatıyor.
Zehirsiz Sofralar için Sivil Toplum Ağı, pestisit kullanımını azaltmak ve doğa dostu tarım yöntemlerini geliştirmek için Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği öncülüğünde çalışıyor. Proje asistanı İpek Peker anlatıyor.
Yaşadığımız mekanları çocuklar tasarlasa nasıl olur? Çocukların geleceğin kentlerini tasarladıkları çocuk dostu kent atölyelerini Çocuk Mekan kurucusu şehir plancısı Başak İncekara anlatıyor.
Doğa öncüleri çocuklar Gıda Savaşçıları, Yaban Hayat Korucuları, Plastik Avcıları, Su Melekleri olup proje üretiyor. WWF-Türkiye Eğitim Programı Müdürü Esra Turam ve Gıda Tarım Programı Müdürü Arzu Balkuv anlatıyor.
Çocuklarımız nasıl özgür ruhlu yetişkinler olabilir? Uzman Psikolog, Küçük Prens Okuma Rehberi kitabı yazarı ve yoga eğitmeni Merve Otçeken anlatıyor.
Temiz Gelecek Derneği ekolojik ayak izini azaltmak için çalışıyor. Ekolojik, sürdürülebilir, ev yapımı ürünlere farkındalık yaratıyor. Dernek kurucularından Yönetim Kurulu Üyesi Buket Atlı anlatıyor.
Yoga sınıfı seçerken nelere dikkat edelim? Yogada farklı yaş grupları için neler yapılıyor? Çocuk yogası eğitmeni Ece Cirit anlatıyor.
Çocuklar şarkı, dans, drama ve atölye ile kitap okuyarak doğal yaşamı öğreniyor. Eğitimci Yazar Bahar Havzalı Şener anlatıyor.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kendimizle, birbirimizle ve yaşadığımız gezegenle bağlarımızı gözden geçirip onarmaya davet ediyor. Festivali organizasyonundan Pınar Öncel anlatıyor.
Çocuklar şarkı ile doğa ve hayvan sevgisi, sağlıklı beslenme, arkadaşlık ve köy yaşamı konularında bilgileniyor. Besteci, yorumcu, müzik öğretmeni Demet Tekin Türkçe ve İngilizce çocuk şarkıları albümünü anlatıyor.
Oyun, doğa, tatil, eğlence, dinlence, macera, keşif hepsi birarada. Kızı Ece ile doğada tatil yapmak isterken kamplar düzenlemeye başlayan Oyun Kampta kurucusu Belma Atakan anlatıyor.
Soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, odaklanma, cilt çatlağı, pişik, bit bulaşması sorunları için doğal seçenekler neler? Aromaterapi, Fitoteraapi, Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr Didem Gülmez anlatıyor.
Doğa dostu üretimi destekleyen Toprağın Kadınları projesi ve çocukların toprakla buluşmasını BigChefs restoranları CEO’su Cenk Akın anlatıyor.
Çocuklar sürdürülebilir yaşamı sosyal sorumluluk projesi Danimarka Çocuk Festivali ile öğreniyor. Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Enerji ve Çevre Ticaret Müdürü Seda Kayrak Bilgen anlatıyor.
Deniz’in Sıfır Atık Kitabı çocuk, ebeveyn ve öğretmenlere yol gösteriyor. Kitabın yazarı, çevirmen ve atölye eğitmeni Sima Özkan anlatıyor.
Şehirden doğaya dönen 9 köy Sosyal Kooperatifi ilk modellerini Gökçeada ve Niğde’de kurdu. İlk hasadı gönüllülerle gerçekleştirdi. 9 Köy Kalkınma ve Sosyal Kooperatifi kurucularından Yasemin Uluçınar anlatıyor.
Çocuklar bulgurun taş değirmenden soframıza üretim sürecini keşfediyor. Sosyal sorumluluk projesini Duru Bulgur Kurumsal İletişim Sorumlusu Neva Akgün ve Yazar Eğitmen Celal Akbaş anlatıyor.