Karnaval kullanıcılarına güvenli ve etkin bir web sitesi hizmeti sunabilmek için çerez kullanmaktadır. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'na tıklayınız.
Şifreni unuttuysan eposta adresini yaz, hemen yenisini yollayalım.
Mevsim rüzgarları ne zaman eserse
O zaman hatırlarım
Çocukluk rüyalarım, şeytan uçurtmalarım
Öper beni annem yanaklarımdan
Güzel bir rüyada sanki sevdiklerim
Hayattalarken hala
Akşama doğru azalırsa yağmur
Kız kulesi ve adalar
Ah burada olsan
Çok güzel hala
İstanbul'da sonbahar
Her zaman kolay değil
Sevmeden sevişmek
Tanımak bir vücudu
Yavaşça öğrenmek
Alışmak ve kaybetmek
İstanbul bugün yorgun
Üzgün ve yaşlanmış
Biraz kilo almış
Ağlamış yine
Rimelleri akıyor
Hikmet Şimşek (1924- 2001) Türk müzisyen ve orkestra şefi.
Kendini klasik müziğin Türkiye'de tanınmasına ve sevilmesine adayan orkestra şefi, eğitimci, müzik yazarı, Devlet Sanatçısı ve Profesör Hikmet Şimşek’i ölümünün 15. yılında saygıyla anıyoruz.
1924 yılında Siirt'in Pervari ilçesinde doğan Hikmet Şimşek, müziğe olan ilgisi nedeniyle 1946 yılında Harp Okulu'ndan ayrılarak Ankara Devlet Konservatuvarı'nın kompozisyon bölümüne girdi. Eduard Zuckmayer ve Ferit Alnar ile çalıştıktan sonra Adnan Saygun'un öğrencisi oldu. Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1953 yılında okul birincisi olarak mezun olan Şimşek aynı konservatuvara öğretmen olarak atandı.
Konservatuvar Orkestrası ve Korosu'nu yöneterek şefliğe ilk adımını atan sanatçı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı (CSO) başarılı bir şekilde yönetince dikkatleri üzerine çekti ve yurt dışına eğitime gönderildi. 1959 yılında yurda dönen sanatçı, 25 yıla yakın bir süre boyunca CSO'daki şeflik görevinin yanı sıra, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretmenliğe de devam etti.
Türkiye'deki ilk müzik festivallerini yönetti ve evrensel müziğin yurt alanına yayılmasında öncülük ederek, TRT Ankara Radyosu Oda Orkestrası ile Çoksesli Korosu'nun, İzmir, Çukurova ve Bursa Devlet Senfoni Orkestraları'nın kurulmasını sağladı. Hikmet Şimşek, yurt içinde ve yurt dışında yönettiği konserler, radyo ve televizyon programlarıyla Türk bestecilerinin de tanınmasına katkıda bulundu. Yurt dışında plak kaydı yapmış ilk Türk orkestra şefi olan Hikmet Şimşek'e 1981 yılında 'Devlet Sanatçısı' unvanı verildi.
Türkiye'de büyük çoğunluk Hikmet Şimşek’e, yıllarca pazar günleri TRT 1'de hazırlayıp, sunduğu ve yönettiği 'Pazar Konseri' ile tanıyordu. Yine TRT'de “Çağdaş Türk Bestecileri”, “Birlikte Söyleyelim” gibi programlar ile televizyonlarda çoksesli müziğin yer almasına ve topluma yayılmasına büyük katkı sağladı. Başarıları dolayısı ile pek çok ülke tarafından ‘Liyakat Nişanları’ verilen Şimşek, son günlerine kadar sanatla dolu bir yaşam geçirdi.
Türkiye’de klasik müziğin sevilmesine büyük katkı sağlayan “müzik insanı” Hikmet Şimşek, 12 Ekim 2001 yılında 77 yaşında aramızdan ayrıldı...